Zakelijk overstappen naar slimme ICT-oplossingen

Digitale ontwikkelingen verlopen snel, maar de adoptie van deze ontwikkelingen verloopt lang niet altijd zo snel. Met name op de zakelijke markt zien we vaak dat bedrijven achterlopen op digitaal gebied.

Soms vanwege een gebrek aan kennis, soms omdat de ondernemingen gebruik maken van processen en systemen die lastig aan te passen zijn. Toch is dit zonde, want diverse digitale ontwikkelingen kunnen processen binnen het bedrijf aanzienlijk verbeteren en efficiënter maken. Detacheringict.nl geeft hier drie voorbeelden van.

  1. De overstap naar cloud

Eén van de grootste recente ontwikkelingen op het gebied van ICT is de cloud. Simpel gezegd wordt er bij de cloud niet gebruik gemaakt van één vaste server op locatie, maar wordt er ruimte gebruikt op diverse servers samen elders.

Meestal wordt dit aangeboden door gespecialiseerde bedrijven, die zorgen voor een zeer hoge veiligheid en uitgebreide mogelijkheden tot personalisatie. Een voordeel is dat de onderneming niet zelf onderhoud hoeft te verrichten en hoge investeringen hoeft te maken.

Bovendien kan de opslagruimte vaak met één druk op de knop verhoogd worden, zonder dat men hiervoor extra servers of andere hardware hoeft te installeren op locatie. Het gemak, de gebruiksvriendelijkheid en de veiligheid is een grote reden om de IT-processen over te zetten naar een cloudomgeving.

  1. Bedrijfsveiligheid met innovatieve oplossingen

De bedrijfsveiligheid is een essentieel onderdeel van de onderneming. Hierbij kan het gaan om de aanwezigheid en opleiding van BHV’ers (bedrijfshulpverleners), maar bijvoorbeeld ook om winkels waar er incidenten kunnen plaatsvinden met klanten.

Vaak wordt er nog gewerkt met verouderde piepers, een centraal omroepsysteem of portofoons.

In de praktijk kan dit een stuk efficiënter, bijvoorbeeld met de BHV app van Findwhere. Met deze app heb je al deze objecten in je smartphone: een push-to-talk portofoon, een mogelijkheden om direct hulpverleners op te roepen, meldingen naar alle aanwezigen te sturen en direct beelden sturen van de noodsituatie.

Een dergelijke app is eenvoudig in te passen in het bedrijfsveiligheidsplan en maakt de verzorging van de veiligheid een stuk efficiënter, wat in noodsituaties essentieel is.

  1. Meer en meer big data

Hoewel het jaren een belangrijke trend is, zijn er nog altijd veel bedrijven die niet alles halen uit de data die ze (mogelijk) verzamelen. In vrijwel iedere branche kan data gebruikt worden om vervolgens efficiënter en doelgerichter te werk gaan.

Hoewel big data de naam heeft dat het alleen geschikt is voor online bedrijven, zijn er ook diverse andere bedrijven die baat hebben bij het analyseren van de data die ze verzamelen.

Zo kan ook data rond winkelbezoek gebruikt worden om beleidskeuzes te maken in een fysieke winkel. Gespecialiseerde bedrijven kunnen adviseren hoe een bedrijf in de specifieke branche waarin het opereert data kan gebruiken om stappen vooruit te zetten.