Opleiding Business IT & Management

Bij de opleiding Business IT & Management(BIM), de nieuwe versie van Bedrijfskundige informatica ben jij dé link tussen de ICT-techniek, medewerkers en organisaties. Bij alle veranderingen houd je rekening met deze partijen.

Wat leer ik tijdens deze opleiding?problem-663333_640

Bij deze opleiding krijg je te maken met verschillende aspecten van IT en management. Je leert hoe je bedrijven moet analyseren en adviezen kunt aanbieden op het gebied van bijvoorbeeld; structuur, cultuur, bedrijfsprocessen maar ook het implementeren van software pakketten. De opleiding heeft veel met veranderingen binnen een bedrijf te maken waarbij met verschillende organisaties en andere belanghebbenden rekening gehouden moet worden.

Hoe ziet het eerste jaar er uit?

In het eerste half jaar zijn de klassen gemixt met de opleiding Informatica zodat je nog de keuze hebt om te wisselen en je de basis van programmeren beheerst. In dit half jaar houd je je bezig met programmeer talen zoals HTML en PHP en leer je als BIM’er bijvoorbeeld een ondernemingsplan op te stellen voor de start van een nieuw bedrijf met behulp van het vak bedrijfseconomie. Wanneer je voor de Business IT & Management opleiding kiest houd je je in de tweede helft van het eerste jaar bezig met onderdelen zoals; bedrijfsprocessen, logistiek, ontsluiten van informatie en het maken van een Content Management Systeem.(CMS)

Wat betekent dit voor mij?

In deze tijd is er veel vraag naar IT’ers waaronder ook de BIM’ers behoren. Na je opleiding ben je vrijwel zeker dat je snel een baan zult vinden. Door jou kennis van bedrijfsprocessen in combinatie met software pakketten kan jij het werk voor een bedrijf effectief en efficiënter maken en het volledige traject in goede banen leiden. Het personeel van een bedrijf zal vaak zijn werk anders moeten verrichten door deze verandering, maar door jou expertise wordt dit behandelt in het veranderingstraject om problemen te voorkomen.