Voordelen van ICT beheer op afstand

Wanneer je een bedrijfsnetwerk moet beheren kost dit veel tijd. Sommige bedrijven laten dit daarom uit detacheren bij een ICT’er. Het netwerk moet namelijk continu worden gemonitord. Doordat dit vroeger MKB bedrijven veelal servers in eigen huis hadden was het een kostbaar proces. Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven gebruik van de cloud. Dit heeft een aantal zaken als voordeel. Zo zijn veel systemen ingericht als een open source model waardoor de kosten een stuk lager liggen. Daarnaast kunnen de netwerken op afstand worden beheerd of zelfs worden gerepareerd. ICT beheer op afstand is dan ook steeds vaker de oplossing voor MKB’ers.

monitor-862116_640

Welk voordeel heeft IT beheer op afstand?

Wanneer je onderneming ICT problemen heeft is het zaak dat je personeel hier zo weinig mogelijk hinder van ondervindt. Wanneer er een grote storing is dan is een interne systeembeheerder vaak ook het slachtoffer. Dit beperkt hem in zijn mogelijkheden. Doordat dit op afstand wordt opgelost is er veel minder van storende systeemuitval. Een goede ICT partner is bovendien proactief en voert tijdig updates door. Dit zorgt ervoor dat de onkosten verminderen en de storingen steeds minder een probleem zijn.  Ook is de reactietijd veel korter doordat er geen reistijden of kosten gelden maar gelijk kan worden geschakeld. Mocht er een logische oorzaak voor te vinden zijn dan is een deskundig advies over het gebruik de oplossing om je kosten nog meer te reduceren!

Kies ik voor cloud of beheer op afstand?

Veel ondernemers moeten een keuze maken of ze willen ondernemen in “de cloud” of binnen hun eigen omgeving een server willen draaien. Dit betreft vaak een Windows server waar de website op staat maar bijvoorbeeld ook complete softwarepakketten. Beheer en onderhoud van deze server is gedeeltelijk ook op afstand mogelijk. Wanneer je gaat ondernemen in de cloud bespaar je een hoop kosten. Echter zal bijvoorbeeld de beveiliging van je bestanden goed geregeld moeten zijn. Je kan er dan ook voor kiezen om deels in de cloud te werken zodat werknemers onderweg in bestanden kunnen. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde gegevens gemakkelijker achter slot en grendel houdt.