Hoe bewaak je jouw huis het beste?

Een vakantie of een dagje weg is natuurlijk leuk, maar hoe laat je jouw huis veilig achter? Het beveiligen van jouw huis is belangrijk. Je kan veel dingen aanschaffen om het moeilijker te maken voor dieven om in te kunnen breken in jouw huis. Het bewaken van je huis is niet alleen verstandig bij een huis, maar ook bij een bedrijventerrein of pand. Onbevoegden hebben niks te zoeken op uw terrein of in uw pand. SERIS houdt een oogje in het zeil met mobiele surveillancediensten. Zij voeren controle rondes uit na sluiting en voor openingstijd. Zo blijft jouw pand of bedrijventerrein goed beveiligd. 

Sluit alles goed af

Voordat je jouw huis verlaat is het verstandig om na te checken of alle deuren en ramen wel echt goed dicht zijn. Door ramen en deuren kunnen inbrekers namelijk makkelijk naar binnen komen. Door je huis te beveiligen maak je het inbrekers een stuk minder makkelijk om naar binnen te komen. Het aan laten van je lichten in huis is ook een goede tip. Hierdoor lijkt het alsof er iemand thuis is. Voor het afsluiten van de deuren geldt, draai het slot er altijd op. Een niet afgesloten deur kan soms binnen enkele seconden worden geopend. Het verbergen van sleutels buiten is ook niet altijd verstandig. Ben je op vakantie houd dan de gordijnen open. Gesloten gordijnen overdag betekent meestal dat de bewoners een langere tijd afwezig zijn. Vermeld ook niet je afwezigheid op je social media pagina’s. Zo bevestig je dat je niet thuis bent. Je weet namelijk nooit of de informatie die je daar plaatst door de verkeerde persoon zal worden gezien. 

Stop kostbare spullen in een kluis

Je kostbare spullen open en bloot in je huis neer leggen of zetten is nooit verstandig. Ze kunnen de spullen dan makkelijk meenemen en ze zien wat voor kostbare spullen jij in bezit hebt. Leg belangrijke papieren, contant geld en sieraden in een kluis. Je kan namelijk ook niet al je waardevolle spullen met je meenemen. Er is ook een optie om een kluis te huren bij de bank.

Installeer een beveiligingssysteem

Beveiligingssystemen zijn een uitstekende manier om verbonden te blijven met jouw woning en inbrekers af te schrikken met een alarmsysteem. Zorg ervoor dat je het systeem effectief gebruikt. Sluit je ook aan bij een beveiligingsbedrijf. Wanneer het alarm overgaat, kunnen zij meteen langsrijden en de autoriteiten inschakelen. Verwacht niet dat een sticker met de naam van een beveiligingsbedrijf de inbrekers zal afschrikken. Vind je camerabewaking aan de prijzige kant, dan kun je ook neppe camera ophangen.