Uw baan verloren? Kies voor loopbaanontwikkeling

Wanneer u uw baan verliest is dat natuurlijk een ingrijpende gebeurtenis. U heeft misschien een gezin, een huis met een hypotheek, een auto voor de deur. Het zou zeer ingrijpend zijn wanneer u dit allemaal zou moeten opgeven omdat u van een uitkering moet gaan leven. Maar misschien is dat niet nodig. Wanneer u zich goed laat adviseren over de mogelijkheden voor omscholing om zo uw loopbaanontwikkeling opnieuw vorm te geven dan kan dit vaak leiden tot verrassende keuzes. Ook wanneer u vanwege lichamelijke beperkingen uw huidige werk niet meer kunt doen kan een gesprek over een loopbaanaanpassing wellicht tot andere inzichten leiden over uw toekomst.

Solliciteren wordt nou eenmaal moeilijker

Als je al enkele tientallen jaren aan het werk bent en je wordt ontslagen is vaak niet zo makkelijk om snel weer aan een nieuwe baan te komen, dit hangt natuurlijk wel een beetje af van de ervaring die je hebt en de branche waarin je werkzaam bent. Er komen ook ieder jaar weer mensen bij die ook op zoek zijn naar een baan en dat terwijl het aantal banen misschien wel gaat dalen in de toekomst door robotisering. Hou er daarom rekening mee dat solliciteren in de toekomst nog wel eens moeilijker kan worden, de betekent dat je meer sollicitaties de deur uit moet doen maar ook dat je een sollicitatiebrief en CV moet maken die uitspringt, om te voorkomen dat je van de vele die op stapel beland waar nooit naar gekeken gaat worden.

De beroepskeuzetest kan uitkomst bieden

Bent u op zoek naar een baan of een nieuwe baan? Dan kan een beroepskeuzetest soms uitkomst bieden. Wie weet biedt dit uitkomsten waar u zelf nog iet aan had gedacht. En voor u het weet heeft uw carrière een verrassende wending genomen. U vindt adressen voor een loopbaanadviseur gemakkelijk via het internet. Er is er altijd eentje bij u in de buurt.

Je carrière weer in de juiste richting duwen

Een loopbaanadvies geeft je niet alleen tips en advies om je carrière weer op de rit te krijgen. Hij of zij heeft natuurlijk ook connecties en kan wellicht een belletje voor je doen zodat je sneller ergens aan de slag kan komen, op deze manier kan de loopbaanadvies je carrière daadwerkelijk in de juiste richting duwen.