Opleiding applicatieontwikkelaar

Zie jij je zelf in de toekomst graag als applicatieontwikkelaar werken? Dan is de opleiding applicatieontwikkelaar misschien wel iets voor jou! Als applicatie- en mediaontwikkelaar kun je applicaties, games of cross media-uitingen ontwerpen en realiseren. Je kunt als applicatieontwikkelaar gaan werken bij bedrijven die software en IT-media producten ontwikkelen. Deze branche heeft in de afgelopen decennia veel populariteit verkregen en blijkt alleen maar groter te worden. In deze branche kun je zowel bij grote als kleine software bedrijven aan de slag.

Werken als applicatieontwikkelaar.

Werk je met applicatie ontwikkeling? Dan zul je rekening moeten houden met de wensen van de klant en rekening moeten houden met een bepaalde doelgroep. Op basis hiervan wordt een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp moet vervolgens gepresenteerd worden, waarbij je kuezes moeten worden toegelicht. Wanneer een klant akkoord gaat met een bepaald concept, dan kun je de applicatie gaan ontwikkelen en testen. Hierbij wordt oook een plan voor implementatie gemaakt. Wanneer de applicatie geimplementeerd wordt zul je als app ontwikkelaar een ondersteunende rol spelen. Ook komt er beheer en onderhoud aan de applicatie bij kijken.
Als applicatie ontwikkelaar zul je goed zelfstandig moeten kunnen werken, daarnaast zul je ook regelmatig met collega’s projectleiders, leidinggevenden en klanten moeten overleggen.

app development

Wat zijn de beroepseisen voor een applicatie ontwikkelaar?

Als applicatie- en mediaontwikkelaar zul je vooral technisch en creatief moeten zijn. Hierbij moet je goed kunnen plannen en organiseren en tevens erg nauwkeurig te werk kkunnen gaan. Je moet ook kritisch kunnen zijn en initiatieven nemen. Ook wanneer er een tegenslag is, moet je hier goed tegen bestand zijn.

Als applicatie ontwikkelaar moet je goed met andere collega’s kunnen samenwerken. Wanneer een klant bepaalde eisen en wensen stelt, moet je hier aandachtig naar kunnen luisteren en deze wensen ook goed naar een passend product omzetten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het eindproduct ook kunt presenteren en toelichten.

Wat komt er aan bod bij een opleiding applicatieontwikkeling

Bij een opleiding applicatieontwikkeling niveau 4 komen de volgende onderdelen aan bod:
-Opleveren van een ontwerp van een applicatie en het opstellen van een plan van aanpak
-Het inrichten van een ontwikkelomgeving
-Het aanleggen van een gegevensverzameling
-Vaststellen van de informatiebehoefte
-Realiseren en testen van applicaties
-Opstellen van een implementatieplan.
-Opstellen en uitvoeren van een acceptatietest
-Evaluatie van de app implementatie, het onderhoud van de app en beheren van content.
-Leren werken met projecten