Waarom wel of geen payrolling?

De laatste jaren is payrolling flink gestegen. Dit komt doordat freelance payrolling voor veel mensen (financieel) aantrekkelijk is. Payrolling houdt het volgende in; het bureau waar u payrolling doet blijft op papier voor u de juridische dienstverlener. Hierdoor zullen de betalen ook lopen via dit bureau. Ook de risico’s van ziekte en ontslagen zullen op de schouders van het payrolling bureau liggen. Het bureau zal de werktijden, salaris en de arbeidsvoorwaarden op papier zetten. Zij zullen hierna contact leggen met derden, om zo een samenwerking aan te gaan.

Voordelen

Payrolling brengt de nodige voordelen met zich mee. Wij zullen deze voor u op een rijtje zetten, zodat u een duidelijk beeld hiervan heeft.

  • Werkgeversrisico; Voor een bedrijf is het samenwerken met een payrolling bureau aantrekkelijk, want de werkgevers risico’s zullen lopen via het bureau.
  • Ziekteverzuim; De kosten van eventueel ziekteverzuim van werknemers zullen volledig vallen op het payrolling bureau, financieel dus aantrekkelijk.
  • Personeelskosten; Deze zullen minder zijn, want een payrolling bureau is hierin gespecialiseerd. Het zal uiteindelijk dus schelen op loonadministratie, accountantskosten, ziektekosten en Arbokosten. Ook is het in de hand nemen van een uitzendbureau een stuk duurder, tot wel enkele euro’s per uur per werknemer.
  • Mindere periode; Heeft uw bedrijf last van een mindere periode? Dan kunt u hiermee gemakkelijk omspringen. U heeft namelijk geen arbeidscontracten via uw onderneming lopen en zo kunt u op tegenslagen of marktontwikkelingen inspelen.

Nadelenoffice-594132_640

Natuurlijk gaat payrolling niet alleen maar over rozengeur en maneschijn. Er zijn een tweetal nadelen die wij voor u toe zullen lichten.

  • Duidelijkheid; Het is voor veel payrollmedewerkers niet duidelijk dat zij werken via een payroll bedrijf. Dit wordt niet goed naar de medewerker gecommuniceerd, wat voor verwarring kan zorgen.
  • Verschillende situaties; Doordat er bedrijven zijn met zowel vaste medewerkers als payroll medewerkers, zullen hun arbeidsvoorwaarden verschillen. Dit kan de nodige conflicten opleveren tussen werknemers.