waarom is mijn pc zo traag?

Veel computers in Nederland worden vervuild met spamware, giftige download en virussen welke ten koste gaan van de snelheid van je computer. Deze kan zelfs zo traag worden  Voor veel mensen is het een ingewikkeld verhaal om deze bestanden te wissen van het geheugen van een computer of laptop. Wat kun je zelf doen om de prestaties van je pc weer te verbeteren of het probleem te voorkomen?

board

Virusdetectie

Een goede virusscanner voorkomt dat er veel schadelijke bestanden op je computer terecht komen. Toch is het belangrijk om te kiezen voor één goed beveiligingsprogramma. Meerdere beveiligingsprogramma’s kunnen ervoor zorgen dat de software programma’s gaan botsen waardoor de prestaties verminderen. Wanneer volgen de problemen van een trage computer? Het kan namelijk zijn door surfen op het web of juist weer bij het opstarten van een computer.

Het kan ook zijn dat er veel “normale” softwareprogramma’s op je computer zijn geïnstalleerd. Daardoor worden bij het opstarten van een pc ook veel programma’s onnodig opgestart. Wil je programma’s niet meer laten opstarten dan kun je dit veranderen bij de instellingen van je computer. Bij het beheerdersaccount van een pc kun je via systeemconfiguratie startprogramma’s wijzigen.

Wat kan weg bij een schoonmaak?

Software welke je niet meer gebruikt kunnen allen worden gedeinstalleerd. Daarnaast kun je kiezen om een externe harde schijf aan te schaffen om daar grotere bestanden zoals video’s en films op te zetten. Tijdelijke bestanden kun je verwijderen middels een schijfopruiming.

Omdat het moeilijk is om te achterhalen waar de knelpunten zitten kan het zijn dat je externe hulp nodig hebt. Er zijn veel bedrijven die deze dienst aanbieden.  Een van deze bedrijven is DvD-ict. Wanneer dit uitbesteedt dan kan je er van uit gaan dat de “slechte” data verwijderd worden. Wel is het belangrijk dat dit in samenspraak gebeurd zodat er geen persoonlijke bestanden verloren gaan! Wanneer je je computer ieder jaar laat onderhouden dan wordt de levensduur over het algemeen flink verlengt!