Het opschonen, repareren en updaten van je pc in 3 stappen

Is uw computer erg traag, krijgt u regelmatig foutmeldingen en blijft deze steeds maar hangen? Dan kunt u er voor kiezen om er iemand bij te halen. Zoek in Google.nl naar iemand bij u in de buurt zoals bijvoorbeeld; PC reparatie Roosendaal. Vaak zijn er verschillende lokale aanbieders die u kunnen helpen met computerproblemen. Wilt u het zelf proberen, dan kunt u de computer bijvoorbeeld opnieuw formatteren. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde software te gebruiken om je pc weer in een mum van tijd in orde te hebben.

Updaten van het besturingssysteem

Wanneer u van een Windows besturingssysteem gebruik maakt, is het mogelijk om op de windows update pagina van uw systeem te kijken over er eventuele updates open staan. Deze zijn dan ook meteen gratis te downloaden. Via de website van Microsoft kunt u kijken of uw systeem up to date is. Daarna hoeft u de computer alleen maar even opnieuw op te starten. Maakt u gebruik van een ander besturingssysteem, dan is het het beste om de website van uw besturingssysteem raad te plegen.

Updaten van de drivers

Met het programma driver Magician is het mogelijk om een backup te maken van alle direvers, docuementen e-mail en favorieten. Daarnaast kan dit programma ook zorgen voor het controleren of er eventuele driver updates mogelijk zijn. Deze kunnen dan meteen gedownload worden.

Utilities upgraden

Met het programma ‘tune-up utilities’ kan men gemakkelijk controleren of er fouten in de pc zitten. Daarnaast kan de pc geoptimaliseerd, opgeschoont en gerepareert worden met 1 simpele klik. Er zijn met dit programma ook mogelijkheden om geheugenruimte te winnen. Het programma loopt zo de harde schijf na en gooit alle rotzooi er af. Veel mensen hebben geen idee wat voor bestanden hun pc allemaal verzameld. Na veel gebruik, zullen er allerlei tijdelijke bestanden, internetgeschiedenis etc worden opgeslagen. Dit kan met Tune Up allemaal makkelijk verwijderd worden.