Een laserprinter of inkjet printer aanschaffen voor mijn bedrijf?

In een bedrijf is een printer onmisbaar. Je gebruikt ze veel en dan kan het wel eens zijn dat jouw printer na een tijdje toe is aan vervanging. Kies je dan een inkjetprinter of een laserprinter. Tussen deze twee zit veel verschil. In dit artikel lees je alles over de printers en welke printer jij het beste kan aanschaffen voor bij jou op kantoor. Ben jij er al over uit welke printer je wilt? Koop dan jouw nieuwe zwart-wit laserprinter bij Refurbished Printer! Zo print jij kwaliteit. 

Wat doet een laserprinter in vergelijken met een inkjet printer?

Een laserprinter is een printer dat gebruikt maakt van laserlicht. De printer drukt tekst en afbeelding af door de toner. Deze toner kan zwart of gekleurd poeder zijn. Door de laser hecht de poeder aan het papier. Een laserprinter kan naast het printen ook documenten scannen, kopiëren en faxen. De laserprinter heeft een hoop voordelen. Hij heeft een hoge printsnelheid, afdrukken zijn watervast, toner verdroogt niet en de afdrukken komen droog de printer uit. In tegenstelling met de laserprinter, maakt de inkjet printer gebruikt van kleine druppeltjes inkt dat ze op het papier drukken. Deze printer heeft niet alleen de basiskleuren. Hierdoor kan een inkjetprinter mooie kleuren afdrukken. Een inkjetprinter is een beter oplossing voor thuisgebruik. Hier kun je ook foto’s van hoge kwaliteit mee printen. Wil je een printer voor op kantoor? Dan kan je het beste een laserprinter aanschaffen. Deze hebben een hoge snelheid en print daarnaast ook nog voordeliger. Met deze printer kan je in een korte tijd veel afdrukken. Ideaal dus voor op kantoor! 

Verschil in de printkosten

Een laserprinter heeft een hoger prijskaartje dan een inkjet printer. Dit wil niet gelijk zeggen dat die dan ook gelijk voordeliger is. Als je veel gaat printen is het voordeliger om een laserprinter aan te schaffen. Deze toners kunnen ook langer mee en drogen niet uit. Daarnaast heb je voor een inkjet printer ook cartridges nodig om te kunnen printen en die zijn ook duurder. Cartridges moet je ook vaker vervangen. Om te bepalen welke printer het beste bij jouw bedrijf past, is het handig om te bedenken hoe vaak en hoe intensief je de printer gaat gebruiken.