Alles over ICT Detachering

Hoe werkt ICT Detachering?

Een ICT Detacheringsbureau heeft eigen werknemers in dienst. Dit zijn zowel mensen die net hun MBO hebben afgerond maar ook mensen met al heel wat werkervaring. Deze werknemers kunnen dan via externe bedrijven of organisaties ingehuurd worden, zo komen de werknemers van een ICT Detacheringsbureau eigenlijk bij opdrachtgevers terecht. Een opdrachtgever kiest ervoor om iemand van zo’n bureau in te huren als een projectteam bijvoorbeeld ontbreekt aan specialistische kennis of als er een grote opdracht met een naderende deadline is en er zijn meer helpende handen nodig.

De voor en nadelen van ICT Detachering

Als u overweegt om aan ICT Detachering te beginnen dan zijn er een paar voor en nadelen die u kunt overwegen. Verschillende voordelen van ICT Detachering zijn dat de continuïteit van uw project veilig wordt gesteld, er snel en flexibel personeel is, er zeker aanvulling kan zijn qua specialiste kennis, er geen werkgeversverplichtingen zijn en er ook niet naar bijscholing gekeken hoeft te worden. Helaas komen bij voordelen ook vaak nadelen. Het is namelijk zo dat een werknemer van een ict detacheringsbureau vaak bij nieuwe klanten moet werken en dus zichzelf eerst altijd even moet inlezen voor deze aan een nieuw project kan beginnen, daarnaast is het soms niet duidelijk hoelang u deze werknemer nodig heeft en wat het budget hiervoor is. Wat ook een groot nadeel is, is dat als u regelmatig met gedetacheerde collega’s werkt het moeilijk wordt om een goede band op te bouwen met en tussen het personeel ten opzichte van een bedrijf met alleen maar vaste werknemers is dit natuurlijk een groot verschil.

Is ICT Detachering iets voor jou?

Heb je net een opleiding ICT afgerond en ben je op zoek naar een passende baan? Dan is het verstandig om jezelf goed te oriënteren en te kijken waar de mogelijkheden liggen. Je kunt namelijk aan de slag op verschillende manieren. Als freelancer, zelfstandig of bij een werkgever. Dit is per persoon verschillend. Neigt u toch meer naar het werken bij een werkgever, dan is ICT Detachering misschien iets voor jou. Bij ICT Detachering werk je op projectbasis bij en voor verschillende bedrijven. Dit kan als erg afwisselend ervaren worden en dus ook als een leuke uitdaging. Zo kan het zijn dat je de ene keer voor lange tijd bij een grote automatiseerder zit en de andere keer voor korte tijd terecht kan bij een webhost. Hier heb je over het algemeen zelf weinig invloed op omdat je in loondienst bij een werkgever bent. Werken bij een ICT Detacheringsbureau is ideaal om in korte tijd veel ervaring op te doen.