4 redenen voor het op orde hebben van de urenregistratie

Het is bijna van niemand een hobby: de urenregistratie. Toch zijn er een aantal belangrijke redenen om de urenadministratie van je bedrijf goed op orde te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het hebben van een volledige administratie, of het opmaken van een factuur. In onderstaand artikel worden een aantal belangrijke redenen behandeld waarom urenadministratie van cruciaal belang is.

Reden #1: Inzicht in voortgang en rendement van projecten

Urenregistratie en de bijbehorende software is een erg belangrijk onderdeel van projectmanagement. Als je goed wilt weten hoe het project loopt, of deadlines gehaald worden en of de begroting klopt, zul je een goede urenregistratie moeten bijhouden. Hiermee kun je bijvoorbeeld zien of projecten binnen de tijd worden afgerond, en waardoor sommige onderdelen een stuk langer duren.

Natuurlijk wil je niet uren bezig zijn met de urenregistratie. Daarom is er één softwareoplossing voor je hele bedrijf. Hiermee kun je snel en gemakkelijk de urenregistratie doen voor onder andere projecten en voor financiële zaken. Met een handige app wordt het invoeren van de uren een fluitje van een cent.

Reden #2: Betere begroting is mogelijk

Projecten uit het verleden bezitten veel informatie over tijdsbesteding, deadlines en andere zaken om een realistische begroting te kunnen maken. Ervaringscijfers van eerdere projectbegrotingen zijn daarom van groot belang voor toekomstige begrotingen. Hiervoor is natuurlijk wel een duidelijke urenadministratie voor nodig. Door te kijken naar eerdere projecten kun je een stuk beter inschatten hoeveel tijd een klus zal vragen. 

Reden #3: Voorkom discussies met klanten

Als een klant meer informatie vraagt over de tijd die hij moet betalen, kan een duidelijke urenadministratie enorm van pas komen. Bijvoorbeeld als er vragen worden gesteld over waar de tijd aan is besteed, en waarom sommige taken langer hebben geduurd dan begroot. Als je een overzichtelijke urenadministratie hebt, met toelichting waar de tijd aan is besteed, dan kan dit een groot aantal discussies voorkomen. 

Reden #4: Het is de basis voor facturatie

Een groot aantal projecten wordt uitgevoerd op basis van het aantal gewerkte uren maal het afgesproken tarief. Om dan goede facturen te kunnen maken, is de urenregistratie cruciaal. Zeker als er meerdere projecten worden gefactureerd en er meerdere mensen aan een bepaalde taak hebben gewerkt, is het belangrijk om de registratie goed op orde te hebben. Een duidelijke urenadministratie kan voorkomen dat er uren tussen wal en schip raken en hierdoor niet gefactureerd worden. Correcte facturatie zorgt ook voor snellere betalingen.