Wat een uitzendbureau jou kan leren

Je hoort vast vaak verhalen over uitzendbureaus en hoeveel mensen er dagelijks wel niet een baan door vinden of aangeboden krijgen. Wat is een uitzendbureau nou eigenlijk precies? Hieronder lees je het en de voordelen die een uitzendbureau heeft.

Een uitzendbureau kan je zien als een soort marktplaats waar vraag en aanbod van en naar werk samenkomen. Het werkt twee kanten op mensen kunnen de vraag hebben naar werk en gaan hiermee naar een uitzendbureau en laten zich helpen/adviseren. Ook bedrijven kunnen aankloppen bij een uitzendbureau met de vraag naar personeel voor hun werkzaamheden. De vraag en aanbod die hier samenkomt wordt in het systeem van een uitzendbureau gezet waardoor er een grote databank ontstaat waar voor ieder wel wat te vinden is.

Matchen

Door de samenkomst van de vraag en aanbod van werk, is een uitzendbureau in staat om mensen en bedrijven aan elkaar te koppelen. Dit wordt gedaan door middel van gegevens die mensen en bedrijven afgeven omtrent hun kwaliteiten/ervaring en de benodigde kwaliteiten voor de baan. Een uitzendbureau zoekt aan de hand van de verkregen informatie matches en brengen ze samen.

Begeleiden

Het kan zijn dat je niet goed weet waar je moet beginnen bij het solliciteren naar een baan. Een uitzendbureau is er niet alleen om je te helpen zoeken naar een baan, maar ook om het sollicitatiegesprek goed te door lopen. Zo kan een uitzendbureau je helpen bij het verbeteren van je huidige cv, bij het opstellen van een aanbiedingsbrief en bij het oefenen van een sollicitatiegesprek. Door een sollicitatiegesprek te oefenen krijg je advies en tips mee die je kunnen helpen om eenvoudig antwoord te kunnen geven op lastige vragen en eventuele spanning weg te nemen. Vakmasters is een organisatie die je helpt van binnenkomst tot aan het einde van je contract bij Vakmasters of bij het bedrijf.

Omscholen

Naast het matchen en begeleiden is er nog iets dat een uitzendbureau verzorgt. Zo regelen zij ook de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen in je vakgebied of je juist helemaal om te scholen naar een heel ander vakgebied. Doordat je zo’n traject via een uitzendbureau kan volgen ben je verzekerd dat je geschoold wordt in zaken waar het bedrijfsleven om vraagt.